BellyTalk met Robina


Hoe kijk ik terug op mijn zwangerschap?
Na de positieve test waren we natuurlijk blij, maar ook vol ongeloof ‘wauw krijgen wij echt een kindje?’ en ‘zal alles goed gaan?’. Het moest echt even landen. De eerste weken had ik wel veel last van misselijkheid en vermoeidheid, maar na het eerste trimester voelde ik mij fit en energiek. Dit hield aan tot de laatste dag. Ik vond het fijn om zwanger te zijn en genoot ontzettend van de bewegingen in mijn buik, echt een heerlijk samenzijn. 

Hoe zag mijn zwangerschapsgarderobe eruit?
Uitgerekend begin november betekende dat ik veel weersomstandigheden zwanger was. Ik heb gekozen voor een aantal fijne basics die best lijken op wat ik dagelijks graag draag. Een aantal fijne zwangerschapsjeans, wat mooie zwangerschapsshirtjes en als ik het koud had trok ik een lekker lang vest er over aan. Ook had ik een aantal jurkjes en korte broeken aangeschaft.

Wat ik uitdagend vond aan het samenstellen van mijn zwangerschapsgarderobe?
Ik had door de lockdowns in coronatijd eigenlijk al een tijdje niet geshopt voor ik zwanger werd. Zodoende vond ik het lastig om te bepalen welke kledingmaat nu geschikt is voor mijn zwangere lijf. Uiteindelijk bleek dat mijn normale maat een prima keuze is en dat zwangerschapskleding zo ontworpen is dat het ruimte biedt aan je groeiende buik.

Zijn er merken die ik aanbeveel?
Mijn zwangerschapsgarderobe was qua merken eigenlijk heel divers. Soms wat meer budgetkeuzes gemaakt en soms gewoon gekozen wat ik leuk vond of fijn vond zitten. De merken die ik gekozen heb waren Prénatal, Noppies, Mamalicious, Supermom, Love2wait, Cache Coeur & Cake Lingerie. 

Wat was het meest verrassende tijdens het shoppen van mijn zwangerschapskleding?
Ik heb mezelf bovenal verrast door een aantal jurkjes te kopen en ook daadwerkelijk te dragen. Normaal ben ik een type dat jurkjes draagt met een feestje of op vakantie. Tijdens mijn zwangerschap, zeker in de zomermaanden, heb ik mijn jurkjes heel vaak aangehad. Het droeg lekker luchtig en gaf me veel bewegingsvrijheid, heerlijk!

Welk kledingstuk wat voor mij een absolute musthave tijdens mijn zwangerschap?
Mijn zwangerschaps-/voedingsbeha’s, wat een verademing was dat zeg om gewoon weer BH’s te dragen die prettig zitten. Nooit eerder kocht ik zulke dure BH’s in mijn leven, maar ik heb er echt ontzettend veel plezier aan gehad. Tot de laatste draad heb ik ze afgedragen. Ik had twee BH’s met beugel gekocht en twee BH’s zonder beugel. Die zonder beugel zitten aan het eind van je zwangerschap echt het allerlekkerst!

Wat zou ik nu anders doen als ik weer een zwangerschapsgarderobe nodig heb?
Shoppen bij Happy Belly’s, haha! Grapje ;). Al zit er wel een kern van waarheid in. Ik had geen vriendinnen met dezelfde kleding maat en als dat wel zo was, dan had ik denk ik toch graag mijn eigen keuzes gemaakt in deze bijzondere tijd van zwanger zijn. Ik denk dat ik zeker 1000,- uitgegeven heb aan mijn zwangerschapsgarderobe en zoveel bijzonders had ik eigenlijk niet. Dat zou ik een volgende keer toch anders doen. 

Wat mijn ultieme tip is voor aanstaande mama’s?
Koop lekker vlot zwangerschapskleding. Je buik gaat hoe dan ook groeien. Plaag jezelf niet met die broek die eigenlijk niet meer zo lekker zit. En je favoriete shirt die wel wat mee rekt? Zonde! Ik kon na mijn zwangerschap om die reden toch wat t-shirts weg doen die vervormd waren. Kies iets uit waar jij je prettig in voelt en wat comfortabel zit. Het is wennen dat je lijf zo enorm veranderd, maar laat zien hoe mooi je zwanger bent. Je bent het waard!