Publicatie ‘Made in Westland’ AD maart 2024

14 maart 2024, Algemeen Dagblad editie Haagsche Courant

Blije buiken en blije moeders bij Happy Belly’s

Zwangerschapskleding is een geweldige uitvinding. Het laat zwangere vrouwen zich comfortabel voelen en er mooi uit zien. Omdat de kleding slechts tijdelijks gedragen wordt, kan deze vaak nog goed op voor een tweede ronde. Happy Belly’s van Robina de Jong is hét adres voor tweedehands zwangerschapskleding in het Westland.

Hoe ben je op het idee gekomen?
Ik heb Happy Belly’s vrij recent overgenomen nadat mijn voorganger Mirjam vanwege gezondheidsredenen moest stoppen. Ik was zelf online op zoek naar tweedehands kleding en kwam haar oproep tegen. Haar enthousiasme was aanstekelijk en Happy Belly’s is min of meer de enige plek in het Westland waar je tweedehands zwangerschapskleding kunt kopen. Die plek mocht niet verloren gaan.

Wat is het concept?
Via de webwinkel is het mogelijk gedragen positiekleding te kopen en te verkopen. Vrouwen die hun zwangerschapskleding niet meer nodig hebben, kunnen het schoon en gestreken aanbieden aan Happy Belly’s. Na een zorgvuldige selectie wordt de leukste kleding verkocht in de webwinkel en tijdens persoonlijke shopafspraken. De inbrenger ontvangt 40 procent van de opbrengst en de koper profiteert van mooie zwangerschapskleding voor een scherpe prijs.

Persoonlijke shopafspraken?
Online shoppen kan lastig zijn, dus als vrouwen onzeker zijn over de maat, of hoe iets valt, kom ik desgewenst met een aantal setjes bij je thuis. Dan kun je de kleding zien, voelen, passen en om advies vragen. Ook kan er virtueel een afspraak gepland worden, voor als je wat verder weg woont. Zo kan ik op afstand vragen beantwoorden en de collectie gedetailleerd laten zien. Naast tweedehands zwangerschapskleding koop ik ook restpartijen in van voorgaande collecties, waardoor ik nieuwe kleding kan aanbieden voor outletprijzen.

Waar staat Happy Belly’s over negen maanden?
Ik doe het er nu nog bij, naast mijn gewone baan. Maar het mag van mij dermate uit de hand lopen dat ik het fulltime kan doen. Het lijkt me superleuk om hier in het Westland een fysieke winkel te beginnen.